Instalare si configurare cPanel pe Server dedicat sau VPS Linux
Instalare si configurare cPanel pe Linux Debian, Ubunt, Centos, Redhat, CloudLinux, AlmaLinux, Rocky Linux.
Cerinte hardware/software
- VPS sau server dedicat in Cloud/OnPrem/Datacenter
- Sistem de operare – unul din: Debian, Ubunt, Centos, Redhat, CloudLinux, AlmaLinux, Rocky Linux.
- DNS + un domeniu activ
- minim 2GB Memorie, 2CPU, 30GB spatiu
- Licenta cPanel (nu este inclusa in pret – fie se achizitioneaza separat, fie e platita cu serverul dedicat sau VPS-ul – plata lunara)
Garantia este de 30 de zile si include support gratuit. Contra cost, se poate extinde (mentenanta) pe termen nelimitat.
In cazul in care nu detineti un server dedicat sau vps, va rugam sa ne contactati si va indruman de unde sa le achizitionati.
Timpul de instalare si configurare 2-3 ore cu conditia sa aveti cerintele hardware/software functionale.
Ce este cPanel/WHM?
cPanel este un software de administrare a serverului bazat pe web, care oferă o interfață grafică de utilizator (GUI) pentru administrarea unui server web. Poate fi instalat pe sisteme de operare Linux și este utilizat pentru a gestiona mai multe aspecte ale unui server, precum găzduirea web, domenii, baze de date, conturi de utilizator și altele.
Instalare si configurare cpanel
Un server bazat pe cPanel oferă o interfață intuitivă pentru administrarea diferitelor servicii web precum Apache sau Nginx, precum și pentru gestionarea bazelor de date MySQL sau PostgreSQL. Poate fi utilizat pentru a crea și administra conturi de utilizator cu drepturi de acces limitate, care pot fi utilizate pentru a găzdui mai multe site-uri web pe același server.
cPanel oferă, de asemenea, un sistem de gestionare a fișierelor, care permite utilizatorilor să își gestioneze fișierele pe server prin intermediul unei interfațe grafice sau prin intermediul protocolului FTP. Acesta poate fi utilizat, de asemenea, pentru a gestiona diferite aspecte ale bazelor de date, cum ar fi importarea sau exportarea datelor, crearea sau ștergerea tabelelor și administrarea utilizatorilor.
cPanel poate fi utilizat pentru a gestiona mai multe domenii și subdomenii pe același server și poate fi configurat pentru a utiliza diferite protocoluri de email, cum ar fi POP3, IMAP sau SMTP. Acesta poate fi configurat pentru a utiliza diferite metode de autentificare, cum ar fi autentificarea bazată pe parolă sau autentificarea prin intermediul certificatului SSL.
Un server bazat pe cPanel oferă, de asemenea, opțiuni de securitate, cum ar fi protecția împotriva atacurilor DDoS sau opțiuni pentru a bloca adrese IP sau domenii considerate suspecte.
cPanel oferă, de asemenea, o varietate de instrumente pentru optimizarea performanței serverului, cum ar fi instrumente de monitorizare a utilizării resurselor, opțiuni pentru backup și instrumente pentru a optimiza baza de date și cache-ul .
În concluzie, cPanel este un instrument puternic și flexibil pentru administrarea unui server web, care oferă o interfață grafică.
Sergiu –
Am apelat la aceasta companie nu numai pentru a instala si configura cPanel ci si pentru mutarea tututor datelor de pe vechiul vps. Totul a fost facut repede si sigur, nu s-au pierdut date deloc. cPanel functioneaza fara probleme. Recomand!
Flaviu –
Vechiul server rula centos 6 fara niciun support de securitate. Dupa recomandari, am decis sa apelez la ei si nu regret. Acum rulez cPanel pe noul Centos 7.